OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

nokia 5070

Podľa spoločnosti ide o model dizajnovaný pre mladých ľudí s ohľadom na funkcie vužívané v súčasnosti. Model by mal byť určený na správy – pravdepodobne bude mať aj IM klienta a množstvo možností ako poslať správu (tex, zvuk, obrázky). Každopádne ide o low-endový mobil. Čo všetko ponúkne?

 

Trojpásmový telefón (GSM 900/1800/1900) bude podporovať štandardy GPRS a EDGE (triedy 10). Na počudovanie ostáva Nokia 5070 dosť „tučná“ (105.4 x 44.3 x 18.6 mm), no ľahká – 88g. Škoda však, že fínsky výrobca použil displej typu CSTN s rozlíšením 128 x 160 pixlov a zobrazením 65 tisíc farieb. TFT by nebolo nazahodenie, najmä keď si uvedomíme, že telefón sa vyrobil v roku 2007. Z bežných funkcií nebudú chýbať polyfonické/MP3/MIDI zvonenia, kalkulačka, záznamník, PTT, kalendár atď. Z kancelárskych aplikácií to bude klasicky xHTML prehliadač a e-mailový klient.

Ďalším mínusom je len 4 MB interná pamäť bez možnosti rozšírenia pamäťovými kartami. Aj keď k vstavanému VGA fotoaparátu by mohla úplne stačiť. Na konektivitu s okolím slúži len infra port, na Bluetooth sa akosi zabudlo. V balení budú aj stereo slúchadlá, ktoré poslúžia ajnapočúvanie FM rádia, ktorým telefón disponuje. Podľa Nokie by mala batéria (Li-Ion 820 mAh) na príjme vydržať okolo 12 dní alebo 3,5 hod volania. Novinka by sa mala na trhu objaviť v druhom štvrťroku v dvoch farbách (červená, modrá) za približne 120 EUR.