OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

nokia 6136

Nokia predstavila  prvý mobilný telefón s podporou technológie UMA a s kombinovaným využitím štandardov GSM a WLAN

Model Nokia 6136 ponúka špičkovú hlasovú a dátovú komunikáciu naprieč sieťami GSM a WLAN

Nokia 6136 má vstavanú podporu technológie UMA (Unlicensed Mobile Access), a tak spája výhody dvoch najrozšírenejších bezdrôtových štandardov: GSM a WLAN. Vďaka tomu prístroj umožňuje špičkový prenos hlasu i služieb naprieč mobilnými sieťami GSM a WLAN. Vďaka integrovanej technológii UMA môžu operátori distribuovať používateľom hlasové a dátové služby po prístupových sieťach WLAN a tak výrazne zvýšiť dostupnosť služieb pri súčasnom znížení nákladov, ktoré poskytovanie týchto služieb predstavuje pre sieťovú infraštruktúru. Zákazníkom zase prístup k WLAN sieťam umožní využívať výhody hlasového volania. Telefón Nokia 6136 sa na trhu objaví v druhom štvrťroku 2006.

Prvým operátorom, ktorý telefón nasadí do svojej ponuky, bude Orange, jeden z najväčších svetových operátorov. „Kombináciou siete GSM a našej vlastnej siete DSL – vďaka riešeniu LiveBox s podporou WiFi – nám technológie UMA umožnia ponúknuť klientom skutočne plne funkčnú bezdrôtovú prevádzku,“ vyhlásil CEO Orange Group Sanjiv Ahuja. „Spoločnosti Nokia a Orange spolupracujú na dlhodobej báze a spoločne sa usilujú o to, ako ponúknuť zákazníkom maximálne spoľahlivú technológiu, ktorá bude rovnako jednoduchá na použitie. Telefón Nokia 6131 stavia práve na tejto stratégii, lebo klientom Orange umožní širší a pohodlnejší prístup k ponúkaným službám.

Popri podpore technológie UMA ponúka véčkový telefón Nokia 6136 prevádzku v štyroch pásmach (GSM 850/900/1800/1900) a široké spektrum najmodernejších funkcií. Integrovaný fotoaparát s rozlíšením 1,3 megapixelu a 8-násobným digitálnym zoomom zaisťuje ostré a jasné snímky a video sekvencie, ktoré je možné ľahko ukladať do online fotoalbumu. Telefón podporuje pamäťové microSD, na ktoré môžu užívatelia ukladať obľúbené snímky, videozáznamy alebo hudobné súbory, ktoré je možné prehrávať na integrovanom digitálnom prehrávači. Hudobné funkcie dopĺňa integrované FM rádio s podporou formátu Visual Radio.

Telefón Nokia 6136 jasne ukazuje, že mobilné siete a siete postavené na IP štandarde sa môžu vhodne dopĺňať. S integrovanou podporou technológie UMA a štvorpásmovou prevádzkou majú užívatelia telefónu Nokia 6136 k dispozícii globálnu GSM sieť, pričom v budovách môžu využívať vysoko výkonné WiFi pripojenie. To im zaistí plnohodnotnú komunikáciu prakticky v akejkoľvek situácií,“ vyhlásil výkonný viceprezident spoločnosti Nokia a generálny manažér divízie mobilných telefónov Kai Ostamo. „Telefón Nokia 6136 je vysoko výkonný, ľahko ovládateľný mobilný telefón, ktorý popri prínosu technológie UMA ponúka svojím užívateľom všetky požadované funkcie v dokonalom štýlovom prevedení.

Kompaktný a ľahký telefón Nokia 6136 je vybavený dvoma farebnými displejmi, pričom hlavný aktívny displej podporuje 262 tisíc farieb. Ďalej je užívateľom k dispozícii integrovaný reproduktor a rad funkcií pre komunikáciu, vrátane MMS, podpory e-mailu,  Push-to-Talk a Nokia Xpress. Nokia 6136 sa môže pochváliť tiež vynikajúcou životnosťou batérie v režime GSM i UMA.  Na jedno dobytie ponúkne telefón až päť hodín hovoru a 280 hodín v pohotovostnom režime pri prevádzke v GSM a päť a pol hodiny hovoru a 82 hodín v pohotovostnom režime pri prevádzke v UMA.

Model Nokia 6136 je vybavený novým príjmačom DARP (Downlink Advanced Receiver Performance), ktorý zvyšuje výkon telefónov. Štúdie 3GPP ukazujú, že DARP zvyšuje kapacitu siete o 40 až 70 percent.  Používateľom tak prináša DARP lepšiu kvalitu hovoru a vyššiu priepustnosť dát.